[بازگشت به صفحه اول]
ايران امروز



 
دادگاه انقلاب سنندج صادر كرد:
حكم اعدام برای يك زندانی سياسی
*‌ جواد طواف عضو انجمن اسلامي دانشجويان پلي تكنيك بازداشت شد
* نامه فرزند خردسال «عليرضا جباري» نويسنده و مترجم براي محمد خاتمي
* انجمن روزنامه نگاران زن از اقدام دادگاه ويژه روحانيت انتقاد كرد
* مدير مسئول روزنامه "گيلان امروز" به دادگاه احضار شد
* وكيل مدافع گرانپايه: ميزان وثيقه‌ي موكلم بسيار زياد است
* مصطفي تاج زاده: برخي به دنبال نابود كردن احزاب سياسي هستند
* دو نفر اعضاي يك باند فروش كودكان ايراني به قاچاقچيان افغاني دستگيرشدند
* تظاهرات پنجاه هزار تن از ترک هاي قبرس براي اتحاد
* مشاور بوش: خواست آمريكا برپايي مدل تركيه در خاورميانه است
* ۱۰۰ ميليارد دلار هزينه جنگى احتمالى عليه عراق
 
چهارشنبه ٢٥ دي ١٣٨١
 
دادگاه انقلاب سنندج براي يك زنداني سياسي حكم اعدام صادر كرد
دكتر عبدالكريم لاهيجي رئيس «جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران» با انتشار اطلاعيه‌اي خبر داد: شعبه اوّل دادگاه انقلاب اسلامي سنندج به موجب حكم موّرخ 5/10/1381، آقايان ساسان آل كنعان 35 ساله، عثمان مرادي 30 ساله و عدنان قادري 25 ساله را، به اتهّام اقدام بر ضّد امنيت كشور از طريق همكاري باحزب كومه له، به ترتيب به اعدام و به ده سال حبس در تبعيد در شهرهاي ميناب و خرّم آباد محكوم كرده است. طرفه اينكه هر چند در حكم صادره اتهّام ساسان آل كنعان، همچون دو متّهم ديگر، از تهيه “مكان امن و غذا و خودرو” فراتر نرفته و هيچ يك از آنان به ارتكاب اقدامات مسلحّانه يا عملّيات تخريبي متهّم نشده اند، دادگاه انقلاب به دستاويز اينكه حزب كومه له “الحادي و محارب” است، حكم اعدام ساسان آل كنعان و محكوميت عثمان مرادي و عدنان قادري به دو سال حبس در تبعيد را صادر كرده است.
جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران ضمن محكوم كردن اين احكام ظالمانه از مراجع بين المللي مدافع حقوق بشر و در صدر آنها كميسارياي حقوق بشر سازمان ملل متحّد، درخواست مي كند كه از هرگونه اقدام عاجل براي نجات جان ساسان آل كنعان و تجديد محاكمه وي و دو محكوم ديگر در چارچوب موازين حقوق بشر به ويژه ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي كه كشور ايران متعاهد آنست، دريغ نورزند.

جواد طواف عضو انجمن اسلامي دانشجويان پلي تكنيك بازداشت شد
به گزارش سايت خبري «اكونيوز» ، جواد طواف، فارغ التحصيل رشته مهندسي صنايع دانشگاه صنعتي اميركبير و از اعضاي سابق انجمن اسلامي دانشجويان اين دانشگاه، صبح روز سه شنبه 24 دي توسط ماموران دادسراي نظامي تهران بازداشت شد. او پيش از اين نيز توسط دادگاه انقلاب و به اتهام همكاري با انجمن اسلامي دانشجويان و نهضت آزادي بازداشت و محاكمه و سرانجام تبرئه شده بود. وي همچنين پس از جنايت كوي دانشگاه، در شرايطي كه در حال طي دوره خدمت وظيفه بود، به شركت در ناآراميها متهم و در دادسراي نظامي محاكمه شد، كه در اين مورد هم سرانجام حكم تبرئه وي صادر گرديد.
ماموراني كه صبح ديروز با حكم جلب اين عضو انجمن اسلامي پلي تكنيك به منزل وي مراجعه كرده بودند، اظهار داشتند كه از طرف شعبه 5 دادسراي نظامي (واقع در خيابان معلم) اعزام شده اند، ولي پس از مراجعه اقوام وي به اين شعبه، به آنان اعلام شد كه چنين شخصي در آنجا بازداشت نيست.
طواف ظهر ديروز در تماس تلفني با منزل از ادامه بازداشت خود خبر داد. وي همچنين برخورد بازجوها با خود را مناسب و محترمانه توصيف كرد.
 
 
انجمن روزنامه نگاران زن از اقدام دادگاه ويژه روحانيت انتقاد كرد
انجمن روزنامه نگاران زن ايران در بيانيه اي نسبت به اقدام دادگاه ويژه روحانيت ، مبني بر توقيف موقت روزنامه "حيات نو"، انتقاد كرد.
در اين بيانيه كه نسخه اي از آن روز سه شنبه در اختيار ايرنا قرار گرفت ، آمده است : با توجه به اقدام مديرمسوول روزنامه حيات نو مبني بر تعطيلي دو روزه روزنامه براي احراز عمدي يا سهوي بودن چاپ طرح ، چرا دادگاه ويژه روحانيت با وجود اطلاع از حسن نيت اين مدير مسوول ، قرار توقيف روزنامه حيات نو را صادر كرده است.
مديرمسوولي روزنامه حيات نو را سيد "هادي خامنه اي " برعهده دارد.
در بيانيه روزنامه نگاران زن ،همچنين از طرح برخي شعارها عليه رييس جمهوري در راهپيمايي هاي چند روز گذشته انتقاد شده و آمده است : نسبت ميان اين شعارها و چاپ يك طرح در روزنامه حيات نو، براي افكار عمومي روشن نيست.
انجمن روزنامه نگاران زن ايران در بيانيه خود همچنين نسبت به توقيف روزنامه بهار به استناد قانون اقدامات تاميني مصوب سال ١٣٣٩ اعتراض كرد.
اين انجمن بر ضرورت توجه به قانون و حفظ حرمت راي مردم و منتخب آنان تاكيد كرد.


هفته نامه "حديث قزوين "رفع توقيف شد
هفته نامه "حديث قزوين " كه سي مرداد سالجاري (٢١ اوت) با راي شعبه ١٨ دادگستري قزوين به اتهام نشر اكاذيب و تشويش اذهان عمومي و گزارشهاي كاذب و جانبدارانه ، توقيف موقت شده بود، رفع توقيف شد.
مسوول روابط عمومي دادگستري قزوين روز سه شنبه در گفت وگو با "ايرنا" با اعلام اين مطلب گفت : "حديث قزوين " كه به پرداخت جزاي نقدي و ممنوعيت از هرگونه انتشار و توزيع تا تاريخ اول فروردين ١٣٨٢ (٢١ مارس) محكوم شده بود ، پس از اعتراض به راي دادگاه و رسيدگي مجدد به پرونده در شعبه اول دادگاه تجديد نظر استان قزوين رفع توقيف شده است.
"عبداله قريشي " افزود : مستشاران شعبه اول دادگاه تجديد نظر استان قزوين دادرسي انجام شده در رسيدگي به پرونده اتهامي مدير مسوول هفته نامه مذكور را فاقد هرگونه ايراد قانوني دانسته و اظهار عقيده دادگاه بدوي در انطباق اعمال مدير مسوول هفته نامه مذكور را با قانون مدونه وارد و صحيح اعلام كرده اند، ليكن در قسمت تعيين مجازات عليه متهم رعايت قانون را معمول ندانسته اند.
وي تصريح كرد : دادگاه تجديد نظر با اعلام نقض راي صادره مدير مسوول هفته نامه فوق را به سبب ارتكاب جرايم مرتكب به پرداخت مبلغ ١٨٩ هزار و ٩٠٠ ريال بعنوان جزاي نقدي در حق صندوق دولت محكوم نمود.

مدير مسئول روزنامه "گيلان امروز" به دادگاه احضار شد
در پي شكايت امام جمعه رشت از روزنامه "گيلان امروز" چاپ استان گيلان ، در شمال ايران ، مدير مسوول اين نشريه به دادگاه احضار شد.
"محمد كاظم شكوهي راد" مدير مسوول اين روزنامه ، روز دوشنبه به خبرنگار ايرنا گفت كه براي تفهيم اتهام ، عصر روز يكشنبه در دادگستري گيلان حاضر شد.
وي با اعلام اينكه ، جزييات اين پرونده در حال بررسي است ، از هر گونه اظهار نظر ديگري خودداري كرد.
نماينده ولي فقيه در استان گيلان و امام جمعه رشت ، ضمن تاييد خبر شكايت خود از مديرمسوول روزنامه "گيلان امروز"، افزود: اين شكايت به دليل افترا و نشر اكاذيب در يكي از شماره هاي اين روزنامه ، صورت گرفته است.
آيت الله "زين العابدين قرباني "، اضافه كرد: يكي از وظايف ائمه جمعه بيان مشكلات مردم و تذكر به مسوولان است ، تا آنها با انجام صحيح وظايف ، موجب جلب رضايت و اعتماد مردم به نظام شوند.
وي اظهارداشت: روزنامه "گيلان امروز" در واكنشي به تذكراتم در نماز جمعه هفته گذشته مبني بر لزوم توجه بيشتر مسوولان استان به رفع مشكلات كارگري گيلان ، اين تذكرات را تشويش اذهان عمومي خوانده و تهمتهايي را به من نسبت داده است.
وي گفت: اين نشريه مدعي شده است كساني كه در خانه چند ميليوني زندگي مي كنند، چگونه قادرند از حق مردم و كارگران دفاع كنند.
امام جمعه رشت ، اعلام كرد: نه تنها من در رشت خانه چند ميليوني ندارم ، بلكه محلي را كه هم اكنون درآن زندگي مي كنم و امور مربوط حوزه مسووليتم را انجام مي دهم ، منزلي سازماني متعلق به استانداري گيلان است.
وي اظهارداشت: چاپ اينگونه مطالب كذب در نشريات ، موجب تشويش افكار عمومي و بدبيني مردم نسبت به مسوولين نظام مي شود.
ياآور مي شود، روزنامه گيلان امروز، روز دوشنبه نيز منتشر شد، اما هيچگونه خبري مبني بر احضار مدير و مسوول آن ، در اين روزنامه درج نشد.
 
نامه فرزند خردسال «عليرضا جباري» نويسنده و مترجم براي محمد خاتمي
«مهرآهنگ جباري» فرزند خردسال «عليرضا جباري» نويسنده و مترجمي كه اخيراً ناپديد شده، نامه‌اي سرگشاده براي «سيدمحمد خاتمي» رئيس جمهوري نوشته است. متن كامل نامه را كه در سايت خبري «رويداد» منعكس شده ، درپي مي‌خوانيد:
با عرض سلام، خدمت رياست محترم جمهوري، جناب آقاي خاتمي:
من مهرآهنگ جباري «15 ساله» دختر علي‌رضا جباري هستم؛
فرزند پدر و مادري صبور و مهربان و زحمتكش، و خواهري دارم به نام آذرنگ كه دو سال از خودم بزرگتر است ما جزو قشر متوسط جامعه هستيم. زندگي بسيار سختي را گذرانده‌ايم و گاهي از نظر مادي به زيرصفر هم رسيده‌ايم.
ولي به لطف خداوند و با زحمات شبانه‌روزي پدر و مادرم، اكنون زندگي نسبتاً راحت‌تري داريم. البته من و خواهرم چرا كه واقعاً پدر و مادرم شبانه‌روزي براي اين راحتي نسبي زحمت مي‌كشند.
پدرم تقريباً هر شب تا صبح، قلم مي‌زند، مي‌نويسد، ترجمه مي‌كند و ويراستاري. او بي‌خوابي مي‌كشد و به سلامتش آسيب مي‌رساند، تا همانطور كه گفتم: ما از راحتي نسبي برخورداري باشيم. مادرم نيز بازنشسته ارتش است و هر دو در امر فراهم آوردن آسايش ما شريك هستند.
مي‌دانم زياد وقت نداريد. نمي‌خواهم زياد بنويسم. فقط مي‌خواهم كمي از زندگي خودم برايتان بنويسم تا وقتي مشكل اصلي را عنوان كنم: شما به‌عنوان يك پدر، بهتر ما را درك كنيد. پدرم بيماري قلبي دارد و مادرم نيز. و من و خواهرم هميشه نگران هر دوي آنها هستيم.
آقاي رئيس جمهور: چند روز قبل در تاريخ 7/10/81 كه از مدرسه به خانه آمدم، دقيقاً ساعت ده‌وپنج دقيقه بود، متوجه اوضاع غيرعادي منزل شدم، چرا كه سابقه نداشت پدرم در اين ساعت از روز در منزل باشد. او به اتفاق 3 مرد ديگر در منزل ما بودند. مادر و خواهرم هم نبودند.
« بعد كه رفتم داخل متوجه شدم پدرم را دستگير كرده و براي تفتيش خانه به منزل ما آمده‌اند. خانه را زيرو رو كرده بودند و مقداري كتاب و مجله و فيلم خانوادگي و ديسكت و كيس كامپيوتر را به همراه پدرم بردند.
من هرچه از آنها پرسيدم پدرم را كجا و به چه جرمي مي‌بريد؟ آنها به من جواب نمي‌دادند و فقط مي‌گفتند: «طي 24 ساعت آينده همه اينها را به شما اطلاع مي‌دهيم.» قيافه بيمار پدر، رنگ پريده و زرد بود و ديدن اين كه او از ناراحتي و بيماري هم به زور حرف مي‌زد و هم به زور راه مي‌رفت، مرا هرلحظه منقلب و منقلب‌تر مي‌كرد و در شوك عميقي فرو مي‌برد.
ما منتظر بوديم ولي 24 ساعت كه هيچ، تا 24ساعت بعد هم خبري نشد. بله، انتظار، انتظار، انتظار، اين انتظار تا 10 روز تمام طول كشيد، يعني 10 تا 24 ساعت يعني 240 ساعت انتظار. با هر تلفن و با هر زنگ دري ما اميدوارانه مي‌پريديم. ولي متأسفانه هيچ خبري نبود، تا روز دهم كه طي يك تماس تلفني كوتاه، مشكوك و بي‌هيچ نشانه‌اي، از حال پدرم خبر دادند.
در طي اين مدت ما به هر دري زديم. كلانتري، دادسرا، دادگاه و زندان و ... ولي هيچ كجا دستگيري پدرم را برعهده نگرفت و ما همچنان نمي‌دانيم آنها كه بودند و براي چه پدرم را بردند و به كجا؟
شما پدريد و مي‌دانيد يك پدر چه نقشي در خانواده دارد. مخصوصاً كه پدر متعهد و مسؤول نيز هستيد؛ همانطور كه پدر من بوده. حضور سبز پدرم در خانه هميشه روشني‌بخش و گرمابخش كانون خانه ما بوده است و حتماً مي‌توانيد تصور كنيد بي‌خبري، انتظار و بلاتكليفي چه به روز ما آورده. ما به شدت نگران او هستيم.
از شما به‌عنوان دختر كوچكتان خواهش مي‌كنم. در اين رابطه به ما كمك كنيد. چون حتماً در حيطه اختيارات شما هست كه اطلاعي از او به ما بدهيد. تنها اميدمان به شماست. هنوز فراموش نكرده‌ايم روزي را كه به شما رأي دادند، پدرم، مادرم و تمام اطرافياني كه توسط والدين ما تشويق شدند تا به شما رأي .، آن روز ديگري بود، گرم و پرهيجان و پر از اميد. ما در آن روز فكر مي‌كرديم، زندگي رنگ ديگري نيز دارد كه باحضور سبز شما سبزتر و روشن‌تر مي‌شود و حالا اميدوارانه چشم به شما و لطف پدرانه و بزرگوارانه شما مي‌دوزم و پدر سختي‌كشيده زحمت‌كش خود را از شما مي‌خواهم. اين فرزند كوچك خود را نااميد نگردانيد چرا كه از روي ناچاري و استيصال به شما پناه آورده‌ام.

آشفتگي در جمعيت موتلفه
به گزارش سايت خبري «امروز» ، دعوت جامعه انجمن‌هاي اسلامي اصناف و بازار براي تعطيلي بازار تهران با بي‌اعتنايي بازاريان مواجه شد. در مراسم مسجد امام بازار كه با حضور فاكر عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم برگزار شد، وي به شدت به رئيس مجلس حمله كرد.
يك منبع مطلع به سايت «امروز» گفت: رفتار جمعيت موتلفه نشان از آشفتگي آن دارد. براي مثال آقاي عسگراولادي در نطق شديدالحني به آقاي سيدهادي خامنه‌اي حمله كرد و ادعاهاي عجيبي درباره انتشار كاريكاتور در روزنامه حيات نو مطرح ساخت.
وي سپس در مصاحبه با سايت بازتاب سخنان خود را تكذيب كرد در حالي كه گفته مي‌شود نوار سخنراني وي در ايرنا موجود است. عسگراولادي گفته بود متن كامل سخنراني خود را منتشر خواهد كرد كه اين امر محقق نشد.
اين منبع مطلع افزود: سخنان دبيركل جمعيت موتلفه به قدري غير منطقي و غير قابل توجيه بود كه ترقي مجبور به اصلاح آن شد و اعلام كرد: سخنان عسگراولادي از موضع عضو هيات منصفه مطبوعات ايراد نشده است.
به نظر اين مطلع سياسي شكست فراخوان بخش اصناف جمعيت موتلفه در بازار تهران كه قوي‌ترين شاخه موتلفه است نشان مي‌دهد كه اين جمعيت در حال حاضر حتي در بازار نيز پايگاه ندارد و شايد به علت همين مساله است كه در مورد ارائه فهرست انتخاباتي در تهران در ترديد هستند زيرا در آن صورت جايگاه موتلفه روشن خواهد شد.
وي ادامه داد: بادامچيان، نفر دوم اين تشكل نيز ظرف چند روز گذشته مطالبي ايراد كرد كه تعجب بسياري را برانگيخت. به ادعاي وي مشكل كشور جبهه مشاركت است در حالي كه دبيركل آن جمعيت مشغول نامه‌نگاري با آن حزب است. وي همچنين حذف مجاهدين انقلاب را در كشور بي‌تاثير خواند.
وي افزود: با توجه به عضويت محافظه كاران معتدلي مانند دكتر غفوري‌فرد در جمعيت موتلفه انتظار مي‌رفت اندكي از افراط‌گرايي بادامچيان و دوستانش كاسته شود اما ظاهرا اين عده مايوس شده‌اند و در صدد تشكيل حزب سياسي جديدي هستند.
اين منبع مطلع گفت: به نظر آگاهان سياسي مسئول سخنان اهانت آميز ديروز آقاي فاكر جمعيت موتلفه است چرا كه با جود اطلاع از مواضع وي، او را دعوت به سخنراني كردند. فاكر چند روز پيش از اين نيز سخنان توهين آميزي را عليه رئيس جمهور به زبان راند و بعد ادعا كرد كه منظورش برادر رئيس جمهور بوده است!
لازم به يادآوري است فاكر به خواست امام از نمايندگي ولي فقيه در سپاه عزل شد. جمعيت موتلفه نيز تاكنون فهرست اعضاي شوراي مركزي خود را اعلام نكرده است. به نظر مي‌رسد بعضي اعضاي اين جمعيت نگران آشكار شدن عضويتشان در شوراي مركزي اين جمعيت هستند.

صدا و سيما فتيله را پايين كشيد
«امروز» نوشت: شبكه‌هاي خبري راديو تلويزيون در 24 ساعت گذشته حجم اخبار مربوط به اعتراض به كاريكاتور روزنامه حيات نو را كاهش دادند. به نظر تحليلگران سياسي بي‌توجهي و عدم استقبال مردم از سناريوي جديد كه عده‌اي در صدد گسترش آن تا روشن شدن تكليف اصلاح طلبان بودند، عامل اصلي عقب‌نشيني صدا و سيما شده است.

توهين فاكر به رئيس مجلس
به گزارش سايت خبري «امروز» ، فاكر در تجمع اعتراض آميز حدود 300 نفر از بازاريان تهران گفت: آقاي رئيس مجلس، ما كار ابزاري مي‌كنيم؟ ما از دينمان دفاع مي‌كنيم، شما ابزار شده‌ايد و متوجه نيستنيد. يك چيزي هم ما بدهكار شده‌ايم.
وي افزود: زورتان به اسلام نمي‌رسد، آقايان اصلاح طلب! پشتيبان شما، آمريكاست و به اعتماد قدرت نظامي آمريكا حرف مي‌زنيد، اگر فردا مضمحل شود، تن صداي شما هم پايين خواهد آمد. كسي كه از روي معامله با بيگانگان روي پاي خودش مي‌ايستد، ديگر افتخاري ندارد.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم افزود: وقتي هم كه ما در زندان بوديم. منافقان با ما همين طور رفتار مي‌كردند و روحانيوني را كه غالبا بي‌سوادتر بودند و زودتر مي‌شد آلت دست قرارشان داد، جلو مي‌انداختند، اول حجت‌الاسلامش مي‌كردند، بعد حجت‌الاسلام و المسلمين‌اش مي‌كردند و بعد آيت‌الله و در زير بيرق او كار خودشان را انجام مي‌دادند.
او ادامه داد: شما امتياز روزنامه را مي‌گيريد و آنها دست شما را مي بوسند و مي‌گويند ما خدمت مي‌كنيم، شما برويد مجلس و به كارهاي خودتان برسيد و بعد براي شما چنين كاري را انجام مي‌دهند، وقتي هم كه اعتراض مي‌شود، مي‌گويند اين عكس مربوط به 65 سال پيش بوده است.
فاكر گفت: وقتي كسي به اين اهانت‌ها اعتراض كرد، مي‌گويند عقايد مذهبي را ابزار سياسي قرار داده‌اند، بيچاره‌ها! شما خودتان ابزار شده‌ايد و خبر نداريد.

اعتراض حزب همبستگي به توقيف بهار و حيات نو
دفتر سياسي ”حزب همبستگي“ به مناسبت توقيف روزنامه‌هاي ”حيات نو“ و ”بهار“ بيانيه‌اي صادر كرد.
در اين بيانيه آمده است: در عهدي كه در ممالك ديگر قباحت توقيف يك جريده، در حكم آزمايشات هسته‌اي قرار دارد و موجب واكنش شديد مي‌شود، بخشي از قوه قضاييه فضاي فعاليت مطبوعاتي را به ميدان ميني شبيه ساخته كه اولين اشتباه، مي‌تواند آخرين اشتباه باشد... چه كسي است كه از ارادات سيدهادي خامنه اي به امام و انقلاب با خبر نباشد؟ و اين چه اصراري است كه با قرار دادن جامعه مطبوعاتي در مقابل امام به تامين اهداف خود نايل شويم.

آغاز برخورد قضايي با اعضاي تحريريه و گرادنندگان «حيات‌نو»
درپي بازداشت دو عضو تحريريه «حيات‌نو» سه‌تن ديگر از گردانندگان اين روزنامه نيز احضار شدند.
به گزارش خبرنگار «رويداد»، «حسين مسلم» مسؤول صفحات داخلي «حيات‌نو»، «محسن مصحفي» از اعضاي سرويس سياسي و «سياح رضايي» مسؤول فني روزنامه در اين‌باره احضار شده‌اند.
نكته جالب توجه آن است كه برخلاف «عليرضا اشراقي» و «رحمان احمدي» كه از سوي وزارت اطلاعات بازداشت شده‌اند، اين سه‌نفر به شكل كتبي و رسمي روز دوشنبه از سوي دادگاه ويژه روحانيت و به‌عنوان مطلع احضار شده‌اند.
گفته مي‌شود احضاريه‌اي نيز براي «ياشار هدايي» كه در حوزه مسائل حقوقي براي روزنامه «حيات‌نو» يادداشت‌هايي مي‌نوشت، ارسال شده است.

وكيل مدافع گرانپايه: ميزان وثيقه‌ي موكلم بسيار زياد است
حاجي‌مشهدي قرار وثيقه‌ي دويست ميليوني را براي گرانپايه زياد و خارج از توان پرداخت خانواده‌ي وي دانست.
رمضان حاجي‌مشهدي وكيل مدافع گرانپايه به خبرنگار ايسنا گفت: قرار وثيقه براي گرانپايه 200 ميليون تومان صادر شده؛ ولي اين ميزان وثيقه خيلي زياد است و با توجه به تمام شدن محاكمه، بايد اين وثيقه متناسب با عمل و وضعيت متهم و پرونده باشد.
وي ادامه داد: انتظار اين است كه در جهت مساعدت به خانواده‌ي گرانپايه، وثيقه‌ي سبك‌تري براي او صادر كنند و من تلاش خواهم كرد ميزان وثيقه را كاهش دهم؛ چون تهيه‌ي اين وثيقه بسيار مشكل و غيرممكن است و تا روزي كه وثيقه پرداخت نشود، آزاد نخواهد شد.
وي درباره‌ي وضعيت پرونده‌ و متهمان آن مدعي شد: هنوز تصميمي براي پرونده گرفته نشده؛ ظاهرا درباره‌ي آزادي قاضيان و عبدي هم با هم تصميم‌گيري خواهند كرد.
در عين حال همسر گرانپايه در تماس خبرنگار ايسنا گفت: وثيقه‌ي مورد نظر احتمالا تا فردا (چهارشنبه) آماده خواهد شد و بعد از پرداخت وثيقه، وي آزاد خواهد شد.
 
مصطفي تاج زاده: برخي به دنبال نابود كردن احزاب سياسي هستند
مصطفي تاج زاده گفت: برخي با احزاب سياسي مخالفند و به دنبال ضربه زدن و نابود كردن آنها هستند.
مدير موسسه فرهنگي "نشانه" روز سه شنبه به «ايرنا» گفت: وقتي كه تفكر عده اي اين باشد كه هر تشكلي در جامعه ، چه فرهنگي ، چه اجتماعي و چه غير انتفاعي ، ضد نظام است ، طبيعي است كه به طريق اولي با احزاب سياسي مخالف باشند.
تاج زاده تصريح كرد: آنها فقط يك كانون قدرت را به رسميت مي شناسند و هر كانون قدرت ديگري را در تقابل با نظام ارزيابي مي كنند.
وي افزود: اخيرا حتي در روزنامه ها و سايت هاي خودشان مطالبي را عليه "سازمان هاي غير دولتي "(NGO) مطرح كرده و آنها را به قدرتهاي خارجي منتسب دانسته اند.
"عده اي در كشور ما، چون با سازمان يابي مخالف هستند و سازمان يابي را تضعيف خودشان مي دانند، بنابراين با حركتهاي دانشجويي ، مطبوعات ، كانونهاي فرهنگي ، ان جي اوها و احزاب مخالفت مي كنند".
تاج زاده گفت: آنها هنوز متوجه نشده اند كه در عصر جديد، با موازنه منفي و نفي و نابودي ديگران ، نمي توان اقتدار ايجاد كرد بلكه با موازنه مثبت بين نهادهاست كه اين اقتدار ايجاد مي شود.
عضو ارشد جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت: اصولا در نظام هاي دموكراتيك ، هرچه نهادهاي مدني بيشتر گسترش پيدا كند، دولت احساس قدرت بيشتري مي كند، چون جامعه مقتدرتر شده و بهتر مي تواند مسائل را هضم كند.
وي ، صدور اطلاعيه هايي مبني بر غيرمشروع بودن سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ، بعد از قضيه آقاجري را مشابه تبليغات روزنامه هاي منتقد عليه جبهه مشاركت پس از دادگاه نظرسنجي دانست و گفت: آنها بايد بدانند حتي اگر اين تشكلها منحل شوند، شرايط به گذشته برنمي گردد.
"قتلهاي زنجيره اي ديگر نمي تواند در كشور ما رخ بدهد. ديگر نمي توانند به فكر اين باشند كه اتوبوس نويسندگان را به ته دره بفرستند".
تاج زاده گفت: كساني كه مي خواهند با حذف احزاب ، يك نوع استبداد را در جامعه حاكم كنند ، اگر هم موفق شوند ، بيشترين بهانه را به آمريكا داده اند كه به ما لطمه بزند.
وي افزود: حاكميت اراده مردم در ايران ، تاكنون مانع رفتارهاي خشن آمريكا در ارتباط با جمهوري اسلامي ايران شده است و به همين خاطر قرار گرفتن نام ايران در محور شرارت با مخالفت جهاني مواجه شد.
تاج زاده به جناح مقابل توصيه كرد كه روشهاي بسته و امنيتي نسبت به ملت را رها كنند.
عضو ارشد جبهه مشاركت گفت: جناح راست در زمان مهندس موسوي هم اپوزيسيون دولت و در اقليت بود، ولي چون در نقد دولت ، روشهاي مدني و قانوني را بكار برد ، روز به روز قوي تر شد.
وي ادامه داد: در اين دوره جديد هم فكر مي كرديم كه اينها همان روش قبلي را بكار مي گيرند، يعني در چارچوب قانون و با روشهاي مدني با ما مخالفت خواهند كرد ولي روشهايي كه اينها بكار بردند باعث شده كه حتي اگر اصلاح طلبان ريزش داشته اند به نفع آنها نشود بلكه به خارج از نظام اضافه شود.
"اگركسي امروز از اصلاح طلبان نااميد مي شود، يك برگ راي به محافظه كاران اضافه نمي شود، اين يك برگ راي به كساني كه با اصل نظام مشكل دارند، اضافه مي شود".
معاون سياسي سابق وزير كشور گفت: در آخرين انتخابات ، اصلاح طلبان ٥٢ درصد راي داشتند، ٣٣ درصد جناح خاموش و ١٥ درصد محافظه كاران.
هر قدر كه از اين ٥٢ درصد كاسته شود به ٣٣ درصد اضافه خواهد شد.
وي افزود: اگر اين آقايان به روش خود ادامه بدهند ، بعد از مدتي ، جمعيت خاموش كه معنايش اين است كه هيچ يك از دو جناح را قبول ندارد ، مي شود راي اول ، اصلاح طلبان راي دوم و محافظه كاران راي سوم را به دست مي آورند.
"در همين داستان آقاي عبدي آيا همه كساني كه به اظهارات عبدي در دادگاه انتقاد داشتند، راي خود را متوجه آقايان ناطق نوري و عسگراولادي كردند يا مي گويند اصلاح طلبان هم به درد نمي خورند و نااميد مي شوند. اگر اولي اتفاق افتاده ،آقايان به روشهاي خود ادامه بدهند، اگر دومي رخ داده است ، ما مي گوييم اين نشستن بر شاخه و بريدن بن است ".
تاج زاده گفت: از نعمتهايي كه خداوند به يك حكومت يا جناح مي دهد، يك منتقد هوشيار و عاقل است.
متاسفانه روشهاي محافظه كاران در اين پنج سال به گونه اي بود كه ما هيچگاه احساس نكرديم از لحاظ فكري و سياسي با حريف قدرتمندي روبرو هستيم ، هر چند كه از لحاظ قضايي و امنيتي قدر هستند.
اين فعال سياسي ابراز اميدواري كرد كه جناح منتقد به اين نتيجه برسد همان رفتاري را ادامه بدهد كه در دهه اول انقلاب در پيش گرفته بود.
 
دو نفر اعضاي يك باند فروش كودكان ايراني به قاچاقچيان افغاني دستگيرشدند
مسوول ستاد مبارزه با مواد مخدر هنگ مرزي زابل ، از دستگيري دو نفر عضو يك باند فروش كودكان ايراني به قاچاقچيان افغاني خبر داد.
"علي وزيري "، روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: مامورين ستاد مبارزه با مواد مخدر هنگ مرزي زابل ، پس از بازرسي يك دستگاه اتوبوس مسافربري كه از زابل عازم نهبندان بود، به دو مرد و يك كودك خردسال مظنون شدند.
وي افزود: از حركات غير عادي كودك خردسال كه نشان مي داد، وي با دو نفر ديگر غريبه است ، مامورين ستاد ياد شده آنان را دستگير و به اين ستاد انتقال دادند.
وي اضافه كرد: پس از بازجويي از اين دو نفر، مشخص شد كه دو مرد جوان به نامهاي "محمود عليزاده " و "محمدرضا ابراهيمي نژاد" از اهالي شهرستان سبزوار ايران هستند كه كودك ١١ ساله به نام "اسماعيل سالاري " را با نيرنگ به زابل انتقال داده اند.
وزيري گفت: اين دو متهم ، كودك ياد شده را پس از انتقال به زابل ،بوسيله قرص ديازپام خواب مي كردند تا از ماجرا بي اطلاع باشد.
او با اشاره به اينكه احتمال مي رود، چند نفر ديگر هم عضو اين باند باشند، گفت: چنين باندهايي ، كودكان ايراني را از طريق مرز به كشور افغانستان انتقال مي دهند و در آن كشور نيز پس از كشتن اين كودكان ، اعضاي بدن آنان را به فروش مي رسانند.
وزيري با بيان اينكه تاكنون مواد مخدري در اين رابطه كشف نشده است ، گفت: پرونده متهمين ، تنظيم و به مراجع قضايي ارسال شده است.
 
تظاهرات پنجاه هزار تن از ترک هاي قبرس براي اتحاد
به گزارش بي بي سي ، حدود پنجاه هزار تن از ترک هاي قبرس که تقريبا يک سوم جمعيت بخش شمالي اين جزيره را تشکيل مي دهند در حمايت از طرح سازمان ملل متحد براي اتحاد مجدد قبرس در خيابان هاي نيکوزيا دست به تظاهرات زدند.
خبرنگار بي بي سي در نيکوزيا مي گويد تا کنون چنين تظاهراتي با اين تعداد تظاهرکننده در بخش شمالي نيکوزيا برگزار نشده است.
وي مي گويد اين تظاهرات، رئوف دنکتاش، رهبر ترک هاي قبرس را تحت فشار قرار مي دهد تا مخالفت با امضاي سند سازمان ملل را کنار بگذارد.
آقاي دنکتاش مي گويد طرح سازمان ملل را به شکل کنوني آن نمي پذيرد.
اين سند درباره اتحاد مجدد قبرس است که بيست و نه سال قبل ( 1974) در پي اشغال بخش شمالي آن به وسيله نيروهاي ترکيه به دو بخش يوناني نشين و ترک نشين تقسيم شد.
بر اساس اين سند، بخش ترک نشين قبرس مي تواند در سال 2004 همراه با بخش يوناني نشين آن به اتحاديه اروپا ملحق شود.
اتحاديه اروپا مي گويد اگر توافقي ميان دو بخش قبرس حاصل نشود، تنها بخش يوناني نشين اين جزيره را به عضويت خواهد پذيرفت.
دولت بخش ترک نشين قبرس تنها از سوي ترکيه به رسميت شناخته شده است.
بر اساس طرح سازمان ملل، قبرس داراي دو نهاد خود مختار خواهد بود که يک دولت مرکزي نه چندان مقتدر آنها را تحت کنترل خواهد داشت.

۱۰۰ ميليارد دلار هزينه جنگى احتمالى عليه عراق
به گزارش راديو صداي آلمان ، بازرسان تسليحاتى سازمان ملل، در چارچوب بازرسيهاى خود جهت يافتن سلاحهاى كشتار جمعى در عراق، اطلاعات سازمانهاى امنيتى انگليس و آمريكا را مدنظر قرار ميدهند.
هانس بليكس سربازرس تسليحاتى سازمان ملل در اين راستا اظهار داشت كه اين اطلاعات، اماكنى را شامل ميشوند كه هنوز تحت بازرسى ماموران سازمان ملل قرار نگرفته اند، اگر چه هنوز مشخص نيست كه آيا اين اماكن به منظور توليد سلاحهاى كشتار جمعى استفاده ميشده است. وى به هزينه سنگين جنگى احتمالى با عراق اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: ”هزينه عملياتى نظامى با شركت ۲۵۰ هزار سرباز، بر بيش از ۱۰۰ميليارد دلار بالغ خواهد شد. اين درحاليست كه هزينه ماموريت ۳۰۰ بازرس سازمان ملل در عراق به ۸۰ ميليون دلار در سال هم نميرسد. از سوى ديگر جك استراو وزير خارجه بريتانيا اعلام كرد كه كشورش به خود اين حق را خواهد داد كه حتى بدون صدور قطعنامه اى جديد از سوى سازمان ملل، دست به اتخاذ اقداماتى عليه عراق بزند.

محاكمه دو بازرگان آلمانى به علت انجام معاملات با عراق
به گزارش راديو صداي آلمان ، در دادگاه شهر مانهايم، محاكمه دو بازرگان آلمانى كه به انجام معاملات غيرقانونى تسليحاتى با عراق متهم ميشوند، آغاز شده است. متهم اصلى در اين محاكمه، مهندسى ۵۹ ساله از شهر فورتزهايم است كه گفته ميشود، تجهيزات لازم براى ساخت تسليحات و لوازم يدكى هواپيماهاى جنگنده، به عراق فروخته است. بنابر تحقيقات انجام شده، اين دو نفر در سال ۱۹۹۹ از طريق تاسيس شركتهاى ساختگى، ابزارهاى حفارى به ارزش ۲۵۰ هزار يورو به عراق ارسال داشته اند. دادستانى شهر مانهايم بر اين عقيده است كه عراق از اين ابزارها، در ساخت لوله هاى توپ و تسليحات كشتارجمعى استفاده كرده است.
 
مشاور بوش: خواست آمريكا برپايي مدل تركيه در خاورميانه است
يك روزنامه تركيه به نقل از "جيمز ولسي " رييس سابق سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) و مشاور "جرج بوش" نوشت: خواست آمريكا برپايي الگوي تركيه در منطقه خاورميانه است.
به نوشته شماره سه شنبه روزنامه "صباح" تركيه ، ولسي در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار اين روزنامه ، افزود: بعد از تهاجم احتمالي آمريكا به عراق ، جايي نگراني براي نبود، ثبات در عراق بعد از صدام وجود نخواهد داشت ، ولي آمريكا خواهان يك دمكراسي همانند تركيه در عراق است.
ولسي با انتقاد از سياستهاي "جرج بوش پدر" در دوران جنگ خليج فارس ، گفت: در آن دوران ، ١٥ استان از ١٨ استان عراق عليه صدام طغيان كرده بودند ، ولي به دليل ترس بوش ، امكان سرنگوني صدام در آن دوران فراهم نشد.
ولسي گفت: اگر آمريكا در عراق موفق به پياده كردن مدل تركيه شود، اين امر موجب دگرگونيهاي اساسي در خاورميانه خواهد شد و مدل تركيه به عنوان يك مدل نمونه براي تمامي كشورهاي عربي درخواهد آمد.
"صباح" نوشت: مشاور امنيتي رييس جمهوري آمريكا در مورد تاريخ احتمالي حمله آمريكا به عراق گفت كه احتمال قبول خواستهاي آمريكا از سوي عراق يا ترك عراق از سوي صدام بسيار اندك است و با نظر گرفتن اين نكته ، احتمال حمله آمريكا به عراق در ماه فوريه (بهمن ماه) بيش از ٥٠ درصد است.
وي افزود: عمليات نظامي آمريكا در عراق در كوتاه مدت مي تواند به موفقيت برسد، ولي زمان اين عمليات به استفاده عراق از سلاحهاي شيميايي و يا انجام عمليات تروريستي از سوي رژيم صدام ، بستگي خواهد داشت.
 

 


[بازگشت به صفحه اول]
[iran emrooz 1998 - 2002]         editor@iran-emrooz.de