بازگشت به صفحه اول

مقالات

اطلاعيه ها

منتخبی از آثار منصور حکمت

با اعتصاب دو روزه کارگران چوب نکا عليه اخراج کارفرما عقب نشست

بنا به گزارشى که دريافت کرده ايم، کارگران چوب نکا روزهاى چهارم و پنجم خردادماه برابر ٢٥ و ٢٦ ماه مه دست به اعتصاب و تحصن در کارخانه زدند. اين اعتصاب و تحصن، در اعتراض به طرح اخراج تعدادى از کارگران بدنبال فروش کارخانه به کارفرماى خصوصى صورت گرفت.

صبح روز يکشنبه چهارم خرداد ماه که قرار بود صاحب جديد کارخانه محمد هاشمى رفسنجانى (پسر اکبر هاشمى رفسنجانى) به بازديد کارخانه بپردازد، کارگران از همان ساعات اول صبح دست از کار کشيدند و در مقابل تهديدات کارفرما و مدير کارخانه اعلام کردند که به اعتصاب خود تا لغو تصميم به اخراج کارگران ادامه خواهند داد. فضايى پرشور در ميان کارگران حاکم بود. کارگران آنروز را در کارخانه ماندند و خانواده ها و بستگان و دوستانشان در تماس با آنها بودند و در عين حال خبر در شهر پيجيده بود و بر فضاى شهر تاثير گذاشته بود. کارگران شب را نيز در کارخانه ماندند و در برابر در ورودى کارخانه آتش روشن کردند و دور آن حلقه زدند و به بحث و گفتگوى جمعى پرداختند.

اين اعتصاب و تحصن دو روز ادامه پيدا کرد. دست اندرکاران کارخانه بارها و به شيوه هاى مختلف کارگران را تهديد به سرکوب کردند. اما کارگران بر خواست لغو اخراجها و بعضى خواستهاى ديگر پافشارى کردند و کوتاه نيامدند. در نتيجه فشار اعتراض کارگران مديران ناچار به مذاکره با نمايندگان کارگران شدند. کارگران با گرفتن قول رسيدگى به خواستهايشان به اعتصاب خود پايان دادند و هم اکنون منتظر پاسخ رسمى به خواستشان هستند. کارگران اعلام کرده اند در صورتيکه پاسخ رسمى براى لغو اخراجها دريافت نکنند دوباره دست به اعتصاب خواهند زد. کارخانه چوب نکا حدود ٥٠٠ کارگر دارد و در نزديکى شهر نکا واقع شده است.

بنا به يک گزارش ديگر روز ٧ خرداد ماه چند صد نفر از کارگران شرکت زرين گندمک خراسان در مقابل اداره کل کار و امور اجتماعى اين استان تجمع کردند و نسبت به اخراج ٢٣٠ نفر از پرسنل اين شرکت که حدود ٣ ماه پيش از کار بيکار شده اند اعتراض کردند. کارگران همچنين خواهان افزايش دستمزدها و بهبود وضعيت معيشتى خود شدند.

حزب کمونيست کارگرى ايران

٧ خرداد ١٣٨٢- ٢٨ مه ٢٠٠٣

 

Fax:00448701351553

Email:rowzane@yahoo.com

بازگشت به صفحه اول