بازگشت به صفحه اول مقالات اطلاعيه ها صفحات ويژه روزنه آرشيو شماره هاى قبل سايتهاى ديگر گوناگون - شعر و ادبيات
 

 

انترناسیونال۱۶۹

مینا احدی

 

فتوای قتل دو نویسنده

جدالی دیگر علیه اسلام سیاسی

 

اواسط ماه نوامبر٢۰۰۶ چاپ يک مقاله در نشريه صنعت با عنوان " ما و اروپا" باعث شد که حکومت اسلامي ايران٬ اراذل و اوباش خود را در ايران و در شهرهايي از آذربايجان به ميدان کشانده و رسما اعلام جنگي وقيحانه بر عليه آزادي بيان در اين کشور بکند.

يک روز بعد از چاپ مقاله٬ در تبريز و اردبيل و آستارا و تهران قيافه هاي چندش آور حزب اللهي هاي تحريک شده را در خيابانها ديديم که بر عليه آزادي بيان و ابراز نظر در باکو شعار ميدادند و خواهان مجازات در خور براي رافق تقي بودند.

در روستاي نارداران اولين بار تعدادي تحريک شده و سازمان يافته شعار اعدام رافق تقي را دادند. سفير جمهوري آذربايجان در تهران مورد بازخواست قرار گرفت و فورا عقب نشيني کرده و با محکوم کردن رافق تقي٬ اعلام کرد که حکومت ايشان پاسخ درخور را به رافق تقي و سمير صداقت اوغلو سردبير نشريه خواهد داد.

در باکو اين دو نفر دستگير و در يک دادگاه فوري به دو ماه زندان محکوم شدند. حکومت اسلامي اما دست بردار نبود. از سفير آذربايجان خواستند که دولت او از جمهوري اسلامي ايران رسما معذرتخواهي  کند. يک هفته بعد از اين هياهو ٬ يک نامه براي آيت الله محمد فاضل لنکراني فرستادند و از او خواستند که در مورد اين دو نفر اظهار نظر کند. و اين آخوند مهم در دستگاه حکومتي در روز روشن و در کمال وقاحت دستور قتل اين دو نفر را صادر کرد. فتواي قتل داده شد و حکومت اسلامي ضمن اينکه خود رسما اينرا نگفته بود٬ ولي با کمال قدرت در دفاع از اين فتوا به ميدان آمد و مبارزه در اين ابعاد ادامه يافت.

حکومت اسلامي ايران در طول اين مدت با رسانه ها و امکاناتي که در اختيار دارد به تبليغات گسترده اي به زبان آذربايجاني مبادرت ورزيده و در سايت آذربايجان نيوز رسما جمهوري آذربايجان را ايران شمالي نام نهاده و از اينکه افکار و عقايد ضد مذهبي و يا کمونيستي در اين منطقه رايج است٬ اظهار نگراني شديد نموده است.

جمهوري اسلامي ايران از يکسو ادعاي تملک بر اين منطقه و از سوي ديگر از همين امروز ادعاي دخالت در مسائل آنجا و اسلاميزه کردن اين کشور را دارد. در آنسوي خط ٬ اما يک جنبش وسيع عليه اين فتوا و عليه اسلاميزه کردن باکو و آذربايجان در جريان است.

در همين يک هفته اخير دو اتفاق مهم افتاد که باز هم  باعث عکس العمل هيستريک حکومت اسلامي شد. مرکز نويسندگان باکو در روز سه شنبه ۴ دسامبر اعلام يک کنفرانس مطبوعاتي کرده و سخنرانان در اين کنفرانس رسما و علنا و بسيار تند٬ حکومت اسلامي ايران و فتواي قتل دو نويسنده را محکوم کردند. آنها اعلام کردند که حق انتقاد و نقد حق مسلم نويسندگان است و کسي نميتواند از اين حق دست بکشد و يا نويسندگان را تحت فشار بگذارد تا از اين حق دست کشند. نويسندگان و روزنامه نگاران با ارسال يک نامه سرگشاده به رئيس جمهور آذربايجان٬  دولت آذربايجان را مورد انتقاد جدي قرار داده و خواهان عکس العمل جدي تري در مقابل جمهوري اسلامي ايران و دستور فتواي لنکراني شدند.

حکومت اسلامي ايران يک روز قبل از اين کنفرانس مطبوعاتي٬ به اراذل و اوباش خود فرمان داده بود به محل رفته و کنفرانس را بهم بريزند. آنها که در باکو تعداد اندکي هستند٬ جرات انجام اين کار را نداشته و نتوانستند در محل کنفرانس مطبوعاتي دست از پا خطا کنند.

در عين حال در يک هفته گذشته يک اتفاق بسيارمهم ديگر افتاد. تعدادي از نويسندگان و روزنامه نگاران با برگزاري يک سمينار٬ رسما کناره گيري خود از مذهب اسلام را به جامعه اعلام کردند. سه زن و پنج مرد در يک اقدام بسيار جالب و سمبليک اعلام کردند که ديگر مسلمان نيستند و در اعتراض به اين رفتار وقيحانه اسلاميون٬ کناره گيري خود از اسلام را اعلام ميکنند. اين موضوع با حساسيت بسيار زياد حکومت اسلامي مواجه شد.

واقعيت اينست که در باکو و در آذربايجان ٬ بدليل سابقه تاريخي حضور و نفوذ کمونيزم و افکار و عقايد مترقي و انتقادي٬ سنت انتقاد از مذاهب و اديان يک سنت قديمي است. در باکو و در شهرهاي ديگر آذربايجان نقد به مذهب و بررسي انتقادي مذاهب و يا اسلام سياسي يکي از موضوعات هميشگي نشريات بوده است. حکومت اسلامي ايران نيزاينرا ديده و در اطلاعيه ها و اظهار نظرهاي اخير مقامات حکومتي و يا بحث دو روز پيش در مجلس حکومت اسلامي بارها به اين انتقادات رايج اشاره شده است. حکومت اسلامي ايران از نفوذ اين عقايد در آذربايجان و رشد اين گرايش انتقادي وحشت دارد.

بايد بهر طريق ممکن جلو گسترش اسلام سياسي و جلوي دست اندازي اين جنبش کثيف به زندگي و مقدرات مردم در همه جا  را گرفت. بايد از آزادي بيان و آزادي نقد و انتقاد دفاع کرد و بايد نشان داد که مردم در دنيا و مردم ايران  مخالف اين جانيان بوده و براي سرنگوني اين حکومت و اين بختک سياه مبارزه ميکنند. مبارزه عليه فتواي قتل دو نويسنده در عين حال يک جبهه مهم مبارزه بر عليه حکومت اسلامي ايران است.*

 


بازگشت به صفحه اول