بازگشت به صفحه اول  آخرین اخبارایران 

جديدترين نشريات رسيده

مقالات اطلاعيه ها صفحات ويژه روزنه آرشيو شماره هاى قبل سايتهاى ديگر گوناگون - شعر و ادبيات
 

 

 

اطلاعیه شماره ۱

برگزاری تظاهرات ۱۴سپتامبر

 

در استکهلم میتینگ برزرگی در دفاع از پناهجویان ایرانی و حق پناهندگی برگزار شد!

 

سخنرانان این میتینگ همچنین خواهان لغو حکم اعدام کبری رحمانپور شدند!

 

روز پنجشنبه ۱۴ سپتامبر  میدان سر گل در شهر استکهلم شاهد میتینگی پر شور در دفاع از پناهجویان ایرانی و حق پناهندگی بود.  صدها نفر در این میتینگ که بدعوت فدراسیون  برگزار شد  شرکت داشتند تا فریاد حق خواهی پناهجویان ایرانی را در فضای انتخاباتی سوئد طنین انداز کنند. فریاد و صدایی انسانی که در میان جار و جنجال انتخاباتی طنین دیگری داشت و بر دل هر شهروند انسان دوست سوئدی می نشست.

 

این میتینگ با سخنرانی های عبدالله اسدی دبیر فدراسیون و کیمیا پازوکی چهره های سرشناس و محبوب مدافع پناهندگان آغاز شد و با سخنان نمایندگانی از احزاب پارلمانی ا دامه پیدا کرد. در بیشتر این سخنرانی ها سیاست سختگیرانه پناهنده پذیری دولت سوئد مورد انتقاد شدید قرا گرفت. سخنرانان با اشاره به اوضاع تشدید سرکوب در ایران و قتل زندانیان سیاسی٬ دادن جواب منفی به پناهجویان ایرانی و یا دیپورت آنها به ایران را غیر انسانی قلمداد کردند و از خواستهای تظاهرکنندگان حمایت نمودند. در این تظاهرات شعارها و پلاکاردهای زیادی بر علیه خفقان در ایران و دفاع از حق پناهجویان ایرانی دیده می شد. یکی از موضوعاتی که بطور برجسته ای در صحبتهای عبدالله اسدی و کیمیا پازوکی و دو نفر دیگر از سخنرانان مطرح شد وضعیت کبری رحمانپور و خطر اعدام وی بود. سخنرانان با اشاره به سرنوشت غم انگیز کبری بعنوان یکی از قربانیان جمهوری اسلامی٬ خواهان لغو حکم اعدام و آزادی او شدند.

 

این میتنیگ به مدت ۲ ساعت  ادامه یافت. پس از آن نیز پناهجویان بدور مسئولین فدراسیون حلقه زدند و در مورد جنبه های مختلف مبارزه برای گرفتن حق پناهنگی به مشورت پرداختند. میتینگ و تظاهرات ۱۴ سپتامبر در استکهلم اعتراض قدرتمندی در واکنش به رد در خواست نزدیک به ۱۰۰۰ درخواست پناهنده ایرانی پس از اجرای قانون موقت پناهندگی و اعمال سختگیری در قبال دیگر پناهندگان گریخته از جهنم جمهوری اسلامی بود. اوضاع پناهندگانی که سالهاست در سوئد بطور مخفی زندگی کرده و مجددا جواب منفی گرفته اند٬ بشدت اسفبار و ناراحت کننده است. و آنهایی نیز که به تازگی از ایران گریخته اند٬ سنگینی سایه مرگ را تجربه کرده اند و بشدت نیازمند کمک و حمایت هستند. پیام میتینگ ۱۴ سپتامبر در استکهلم به همه شهروندان سوئدی این بود که به حمایت گرم و صمیمانه از پناهجویان ایرانی و حق پناهندگی بپردازند. و خطاب به سیاستمداران٬ اداره مهاجرت و دولت سوئد این میتیگ اعلام کرد که سیاست دفاع از حرمت انسانی پناهجو و پذیرش پناهجویانی که از زندان و شکنجه و اعدام گریخته اند باید سیاست حاکم در این کشور باشد. فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی این اطمینان را به همه می دهد که برای تحقق  چنین سیاستی مبارزه می کند و یک دم در دفاع استوار خود از پناهجویان باز نخواهد ایستاد. نمايندگانى از احزاب پارلمانى سوئد ازجمله : حزب چب سوئد، حزب محيط زيست ، حزب محافظه كار( حزب مودرات) ، حزب دمكرات مسيحى ، حزب مردم در اين ميتينگ سخنرانى كردنند.  گودرون شيمن رهبر حزب فمینيستهاى سوئد و آنيتا دوراسيو مسئول كميته پناهندگى(آسيل كميته)  شخصیت محبوب و مدافع حق پناهندگی از سخنرانان ديگر ميتينگ ۱۴ سپتامبر بودند.

 

در اطلاعیه های بعدی جزئیات بیشتری از تظاهرات ۱۴ سپتامبر را به آگاهی خواهیم رساند.

 

همبستگی، فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی – سوئد

۱۴ سپتامبر ۲۰۰۶

 

...........................

اطلاعیه شماره ۲

برگزاری تظاهرات ۱۴سپتامبر

 

سخنرانان در میتینگ ۱۴ سپتامبر ضمن محکوم کردن جمهوری اسلامی از حق پناهندگی پناهجویان ایرانی دفاع کردند.

 

همانظور که در اطلاعیه شماره یک به اطلاع رساندیم روز پنجشنبه ۱۴ سپتامبر به دعوت فدراسیون میتینگ بزرگی در دفاع از پناهجویان ایرانی و حق پناهندگی برگزار شد. در این میتینگ علاوه بر عبدالله اسدی و کیمیا پازوکی٬ نمايندگانى از احزاب پارلمانى سوئد شامل حزب چب سوئد، حزب محيط زيست، حزب میانه رو، حزب دمكرات مسيحى و حزب مردم سخنرانى كردند. همچنین  گودرون شيمن رهبر حزب فمینیستهاى سوئد و آنيتا دوراسيو مسئول كميته پناهندگى(آسيل كميته) از دیگر سخنران این میتینگ بودند.

 

در آغاز تظاهرات ابتدا چهره های سرشناس و محبوب مدافع پناهندگان عبدالله اسدی و کیمیا پازوکی صحبت کردند. آنها در سخنان خود ضمن اشاره به دوران سختی که در سطح بین المللی پناهجویان با آن مواجه هستند بر اتحاد میان پناهجویان و ابراز سیعترین همبستگی انسانی در دفاع از حق پناهندگی٬ بعنوان یگانه راه حل مقابله با این وضع دشوار تاکید کردند. عبدالله اسدی و کیمیا پازوکی بعنوان نتیجه جنبش قوی همبستگی با پناهجویان در کشور سوئد به موفقیت در کسب اجازه اقامت برای چندین هزار پناهجو اشاره کردند و بر ادامه همین راه تاکید نمودند. آنها همچنین در ارتباط با حکم اعدام کبری رحمانپور٬ این حکم را نشانه ای از توحش جمهوری اسلامی قلمداد کردند و خواستار لغو حکم اعدام کبری و آزادی وی شدند.

 

یاکوب دالوند از حزب محیط زیست و کاله لارشون از حزب چپ از دیگر سخنرانان این میتینگ بودند که در سخنان خود سیاست پناهنده پذیری دولت سوئد را زیر انتقاد شدید گرفتند. نماینده حزب محیط زیست اعلام کرد به پناهندگانی که از کشوری نظیر ایران می آیند که در آن مخالفین اعدام می شوند و حقوق بشر نیز بطور سیستماتیکی نقض می گردد ٬ باید به آنها حق پناهندگی تعلق بگیرد. نماینده حزب چپ به مورد کبری رحمان پور اشاره کرد و ضمن محکوم کردن جمهوری اسلامی گفت نباید به پناهندگان ایرانی بطور دسته جمعی جواب منفی داد و آنها را روانه ایران کرد. وی سیاست پناهنده پذیری دولت سوئد و بویژه در قبال متقاضیان پناهندگی از ایران را غیر انسانی خواند. هر دوی این سخنرانان در حرفهای خود خواست، دادن اقامت دسته جمعی به پناهجویانی که سالهاست در سوئد منتظر جواب هستند را مطرح کردند.

 

ماگدا ایوب از حزب دمکرات مسیحی و مارتین انریاسون از حزب مردم نیز در سخنانی خواهان تغییر سیاست پناهنده پذیری دولت سوئد به نفع پناهندگان شدند. نمانیده حزب دمکرات مسیحی جمهوری اسلامی ایران را بعنوان ناقض حقوق بشر و به لحاظ سیاسی یک کشور ناامن اعلام کرد و به حمایت از خواستهای تظاهرکنندگان پرداخت.

نماینده حزب لیبرال مردم در سخنان خود گفت تا زمانی که ملاها در ایران بر سر کار باشند امنیت به آن کشور باز نخواهد گشت و از این رو خواهان توجه و انعطاف بیشتر در قبال در خواست پناهندگی پناهجویان ایرانی شد. از حزب میانه رو اوا بیورلین صحبت کرد و بر منطبق کردن سیاست پناهنده پذیری دولت سوئد با کنوانسیونهای بین المللی در این زمینه انگشت گذاشت.

 

گودرون شيمن رهبر سابق حزب چپ و یکی از رهبران حزب فمینستهای سوئد در سخنان خود گفت ما طرفدار یک سیاست پناهنده پذیری انسانی هستم و به توجه ویژه به موقعیت زنان که از دست رژیم ضد زن جمهوری اسلامی گریخته و در خواست پناهندگی کرده اند٬ تاکید نمود. وی خواهان لغو حکم اعدام کبری رحمانپور شد. آنيتا دوراسيو مسئول كميته پناهندگى(آسيل كميته)  شخصیت محبوب و مدافع حق پناهندگی از سخنرانان ديگر ميتينگ ۱۴ سپتامبر بود. او گفت که پناهجویان انسانهایی هستند که از دست جنگ٬ خفقان٬ ناامنی و هزار و یک مشکل دیگر گریخته اند و این معمولا همان چیزی است که دولت و اداره مهاجرت سوئد در رسیدگی به درخواست پناهندگی در نظر نمی گیرند. تاکید وی این بود که اگر موقعیت ناامن کشورهایی که پناهندگان از آنجا می گریزند در نظر گرفته می شد طبعا در قبال آنها نیز یک سیاست پناهنده پذیری انسانی اتخاذ می شد. او نیز خواهان ایجاد تغییرات جدی در سیاست پناهنده پذیری سوئد به نفع پناهندگان شد.

 

یکی دیگر از افرادی که پشت میکروفون قرار گرفت یک پناهنده ایرانی بود که متاسفانه در سانحه ای که چند سال پیش اتفاق افتاد یک دست و پای خود را از دست داده است. او که بر صندلی چرخدار می نشیند و پس از چندین سال انتظار هنوز حق پناهندگی خود را دریافت نکرده است، دست مصنوعی خود را به حاضرین نشان داد  و اعلام کرد که این تنها چیزی است که اداره مهاجرت به من داده است. وضعیت این پناهجو نمونه بارزی از عملکرد سیاست بغایت غیر انسانی دولت سوئد در برخورد به پناهندگان بود. نمونه ی غم انگیزی که باعث خشم و ابراز نفرت بیشتر حاضرین نسبت به سیاستی شد که این چنین غیر انسانی به پناهجویان برخورد می کند.

 

در میتینگ ۱۴ سپتامبر حضور و شرکت خود متقاضیان پناهندگی چشمگیر بود و حتی پس از پایان تظاهرات به دور مسئولین فدراسیون جمع شده بودند و با آنها به بحث و تبادل نظر پرداختند. پناهندگان نظرات مسئولین فدراسیون را در مورد آینده خود  جویا می شدند و نگرانی خود را با انها در میان می گذاشتند.

 

فدراسیون بعنوان ظرف اتحاد و صدای حق طلبانه پناهجویان یکبار دیگر اعلام می دارد که مبارزه برای گرفتن حق پناهندگی نزدیک به ۱۰۰۰ پناهجوی ایرانی که پس از اجرای قانون موقت جواب رد گرفته اند را ادامه خواهد داد. ما همچنین خواهان پایان دادن به سیاست سختگیرانه در قبال پناهندگان ایرانی و برسمیت شناختن حق پناهندگی آنها هستم. ما در مبارزه برای این خواستها همه پناهجویان را فرا می خوانیم که به عضویت فدراسیون در آیند و نیروی خود را در این سازمان مبارزاتی متشکل نمایند.   

 

 

 

همبستگی، فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی – سوئد

۱۶ سپتامبر ۲۰۰۶

 

 


بازگشت به صفحه اول