بازگشت به صفحه اول مقالات اطلاعيه ها صفحات ويژه روزنه آرشيو شماره هاى قبل سايتهاى ديگر گوناگون - شعر و ادبيات
 

اطلاعیه شماره ۱۱۲

 

پرشورترین صحنه های همبستگی بین المللی با کارگران ایران در چهار گوشه دنیا

پیام اتحادیه های کارگری جهان به جمهوری اسلامی:

کارگران ایران در مباررزه برای حقوق پایه ای و انسانی خود تنها نیستند!

 

امروز ۱۵ فوریه٬ روز همبستگی بین المللی با کارگران ایران که فراخوان آن از سوی اتحادیه های جهانی کارگری داده شده بود با شکوه برگزار شد. کارگران و مردم در همایشی بی نظیر در کشورهای محتلف دنیا از جمله در آمریکا٬ عراق٬ فرانسه٬ بریتانیا٬ اسپانیا٬ استرالیا٬ نروژ٬ دانمارک٬ سوئد٬ آلمان٬ کانادا٬ تایلند٬ مالزی٬ فیلیپین٬ اتریش٬ سوئیس٬ شیلی و ژاپن با برگزاری میتینگ در مقابل سفارتخانه های جمهوری اسلامی و یا مکانهای دیگر و یا از طریق تسلیم نامه های اعتراضی به سفارتخانه های رژیم٬ به جمهوری اسلامی اعتراض کردند و با کارگران ایران اعلام همبستگی نمودند. امروز چهره سرکوبگر جمهوری اسلامی در معرض چشم جهانیان قرار گرفت و کارگران جهان یکصدا از مبارزات کارگران ایران برای آزادی و حقوق مسلم کارگری به حمایت برپاخاستند.

 

به همین مناسبت هئیتی از نمايندگان كنفدراسيون جهانى اتحاديه هاي آزاد كارگري به همراه نمايندگان اتحاديه ها  به سرپرستى آقاي راي ترانمن با هيئت ايران در ژنو ملاقات كردند. در اين ملاقات هيئت نمايندگى اتحاديه هاى كارگري نامه اعتراضى خود را جهت ارائه به دولت ايران به مقامات رسمى جمهوري اسلامي دادند. مقامات جمهورى اسلامي به هيئت نمايندگان اتحاديه ها گفتند كه اين موضوع را جدى قلمداد خواهند كرد. اين ديدار بخشى از اقدامات روز جهانى اعتراض به جمهورى اسلامي و برپايي تجمع اعتراض آميز در مقابل سفارتخانها ى ايران يا وزارتخانه هاي امور خارجه در كشورهاي جهان بود.

 

در اینجا گزارشاتی را از چگونگی برگزاری روز همبستگی جهانی با کارگران ایران در چند کشور مختلف دنیا را به اطلاع می رسانیم. 

 

 

بریتانیا- لندن: پیام همبستگی فدراسیون بین المللی کارگران ترانسپورت و درخواست تظاهرکنندگان برای اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار

 

به فراخوان  اتحاديه هاى جهانی کارگرى براى برگزارى روز بین المللی همبستگى با کارگران ايران یک میتینگ  اعتراضى از طرف اتحاديه هاى بريتانيا در مقابل سفارت رژيم اسلامى در لندن برگزار گرديد. حزب کمونيست کارگرى ايران- واحد بريتانيا از روزها قبل، به منظور شرکت هر چه وسيعتر ايرانيان مقيم انگليس و ساير انسانهاى آزاديخواه تدارک تبلیغی و عملی گسترده ای را در دستور کار خود قرار داده بود و فعالانه در تظاهرات ۱۵ فوريه شرکت نمود. 

 

در اين اجتماع  نمايندگان و تعدادى از اعضا اتحاديه هاى کارگرى از جمله آى-تى-اف (فدراسيون جهانى کارگران ترانسپورت با ۴ ميليون و ۵۰۰ هزار عضو)، آر-ام-تى (اتحاديه سراسرى کارگران راه آهن و ترانسپورت بريتانيا با ۷۰۰۰۰ عضو) شرکت کرده بودند.  پيامى از سوى آى-تى-اف در اعتراض به دستگيرى کارگران شرکت واحد و در حمايت از خواسته هايشان خوانده شد.  تظاهر کنندگان ضمن سردادن  شعارهايى در محکوميت جمهورى اسلامى، محکوم کردن تعرض به کارگران شرکت واحد و در حمايت از آزادى منصور اسانلو و ساير کارگران دستگير شده، خواستار اخراج جمهورى اسلامى از سازمان جهانى کار و بسته شدن سفارت  جمهورى اسلامى در بريتانيا شدند.  در خلال تظاهرات هيئتى از سوى اتحاديه هاى کارگرى جهت حمايت از کارگران شرکت واحد تهران و خواسته هايشان و همچنين ارائه نامه اعتراضى به جمهورى اسلامى، تلاش کردند با مقامات سفارت ملاقات داشته باشند که از طرف سفارت تقاضاى ملاقات آنها رد شد.

 

در اين تظاهرات بهرام سروش، عضو دفتر سياسى حزب کمونيست ايران، پيام حزب به تظاهرکنندگان را به زبان انگليسى قرائت کرد. متن اين پيام و آخرين خبر وضعيت اعتراض کارگران شرکت واحد در بين تظاهر کنندگان و عابرين پخش شد.

پلاکاردهاى بزرگى که بر روى آنها به زبانهاى فارسى و انگليسى شعارهايى در حمايت از همبستگى با کارگران ايران و آزادى اسانلو و ساير کارگران دستگيرشده  نوشته شده بود در طول تظاهرات حمل ميشد. ميز اطلاعاتى نيز شامل عکسها و اخبار اعتراض  و اعتصاب کارگران شرکت واحد و طومارى در اعتراض به تعرض به کارگران شرکت واحد  بر پا بود. تلويزيون کانال جديد و ساير رسانه ها از اين اجتماع گزارشهايى تهيه کردند، از جمله راديو صداى آمريکا با جليل جليلى، کادر حزب کمونيست کارگرى ايران و مانى نويد يکى از فعالين سازمان جوانان کمونيست مصاحبه کرد.

 

 

نروژ- اسلو- یکی از مسئولین سازمان سراسری کارگران نروژ: زنده باد مبارزه حق طلبانه کارگران واحد!

 

 امروز در اسلو پایتخت نروژ همزمان با برگزاری میتینگهایی در حمایت از کارگران واحد در نقاط مختلف دنیا٬ تظاهراتی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی برگزار شد که تظاهرات کنندگان ضمن آن شدیدا به جمهوری اسلامی اعتراض کردند و از خواستها و مطالبات کارگران واحد پشتیبانی نمودند. این تظاهرات به دعوت سازمان سراسری کارگران نروژ (LO) انجام گرفت. Ellen Stensrud منشی سازمان سراسری کارگران نروژ در یک سخنرانی  پرشور قبل از هر چیز از شرکت مردم در این تظاهرات در حمایت از کارگران ایران و بطور مشخص ۱۷۰۰۰ کارگران و کارکنان شرکت واحد تهران و حومه تشکر کرد. وی سپس به این اشاره نمود که متاسفانه جمهوری اسلامی  پایه ای ترین حقوق اتحادیه ای و حقوق بشر را نقض می کند و گفت که ما اینجا جمع شده ایم تا حمایت خود را با کارگران ایران ابراز کنیم. وی گفت بگذار کارگران ایران بدانند که در مبارزه مشروع خود برای حقوق اتحادیه ای تنها نیستند و امروز کارگران سراسر دنیا به حمایت از همه کسانی می پردازند که در ایران برای حقوق اتحادیه ای و انسانی مبارزه می کنند. Ellen Stensrud منشی سازمان سراسری کارگران نروژ در بخش دیگری از سخنان خود به دستگیری اسانلو و دیگر رهبران و اعضای سندیکای واحد اشاره کرد و این سئوال را مطرح نمود که مگر این کارگران چه جرمی جز طلب کردن خواستهای خود یعنی حق متشکل شدن و ایجاد سندیکا٬ حق انعقاد قراردادهای دسته جمعی و پرداخت فوری دستمزدهای معوقه مرتکب شده اند که باید در زندان بسر برند؟ وی در پایان سخنرانی خود یکبار دیگر از جمهوری اسلامی خواست که به حقوق بشر و حقوق اتحادیه ای احترام بگذارد. وی خواستار آزادی فوری همه کارگران دستگیر شده واحد و همچنین تحقق فوری دیگران مطالبات آنان شد. او سخنرانی خود را با گفتن " زنده همبستگی بین المللی کارگری! زنده باد مبارزه حق طلبانه کارگران واحد برای حقوق اتحادیه ای!" به پایان برد. در میتینگ اعتراضی امروز در مفابل سفارت جمهوری اسلامی پیام اتحادیه ترانسپورت در محکومیت جمهوری اسلامی و حمایت از کارگران واحد نیز قرائت شد. در ادامه این تظاهرات٬ هئیتی از سازمان سراسری کارگران نروژ(LO) خواست که برای تحویل دادن نامه های اعتراضی به سفیر به داخل سفارتخانه برود که این هئیت از سوی سفارت جمهوری اسلامی پذیرفته نشد. این نامه ها که قبلا از طریق فاکس برای سفارت ارسال شده بودند توسط پلیس به سفارت جمهوری اسلامی واگذار گردید و شماری از آنها نیز در تظاهرات قرائت شد. شرکت کنندگان در این تظاهرات شعارهایی در حمایت از کارگران واحد و محکومیت جمهوری اسلامی سردادند. پیام حزب کمونیست کارگری ایران به شرکت کنندگان در تظاهرات ۱۵ فوریه نیز در میان حاضرین توزیع شد.

 

 

استرالیا- کانبرا-  مسئول اتحادیه بنادر و کشتیرانی: آماده ایم که بخاطر آزادی کارگران دستگیر شده واحد و تحقق خواستهایشان از بارزدن و خالی کردن کشتی های ایران جلوگیری کنیم!

 

به دنبال فراخوان اتحادیه های جهانی کارگری برای انجام تظاهراتی در حمایت بین المللی از کارگران واحد ، اتحادیه های کارگری استرالیا نیز به این فراخوان پاسخ مثبت دادند. امروز ۱۵ فوریه راس ساعت ۱۲ ظهر به وقت استرالیا، شماری ازمسئولین اتحادیه کارگران حمل و نقل، اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگلبانی،معادن و انرژی (  شاخه نیو ساوت ولس) و همچنین اتحادیه بنادر و کشتیرانی- شاخه نیو ساوت ولس-  با مشارکت حزب کمونیست کارگری ایران واحد استرالیا و همچنین چندین حزب سیاسی چپ  و افراد مستقل و دوستداران جنبش کارگری ایران  که از شهرهای مختلف استرالیا به کانبرا پایتخت استرالیا آمده بودند٬ تظاهراتی را در مقابل سقارت جمهوری در این شهر برپاکردند.  

 

در این میتینگ اعتراضی "جان الن" از اتحادیه حمل و نقل٬ "تیم وولمیر" و  "پیتر ماکلاند" از اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگلبانی،معادن و انرژی و "روبرت کوومبس" از اتحادیه بنادر و کشتیرانی و ارسلان ناظری از سوی حزب کمونیست کارگری ایران سخنرانی کردند. سخنرانان از سرکوب بیرحمانه کارگران شرکت واحد توسط جمهوری اسلامی و زندانی کردن کارگران اعتصابی و خانواده هایشان صحبت کردند و خواستهای حق طلبانه کارگران و کارکنان واحد را مورد حمایت قرار دادند و اعلام داشتند که اتحادیه های کارگری استرالیا کارگران ایران را در مقابل خشونت و سرکوب جمهوری اسلامی تنها نخواهند گذاشت. "روبرت کوومبس" از سوی اتحادیه بنادر و کشتیرانی در حالی که با شور و حرارت سخن می گفت رو به سفارت کرد  و با صدای بلند اعلام کرد که اتحادیه بنادر و کشتیرانی در نظر دارد  که در صورت عدم آزادی کارگران دستگیر شده و متحقق نشدن خواستهای کارگران شرکت واحد٬ اقدامات عملی دیگری را بر علیه جمهوری اسلامی در دستور کار خود قرار دهد. وی گفت که این اتحادیه آماده است به نشانه همبستگی با کارگران واحد از  بار زدن و خالی کردن  کشتی های ایران در بنادر استرالیا امتناع کند و در اتحادیه متبوعش چگونگی انجام این کار را مورد بررسی قرار دهد.

 

در این تظاهرات شعارهایی در محکومیت جمهوری اسلامی و حمایت از کارگران واحد سرداده شد که برخی از آنها عبارتند از: مرگ بر جمهوری اسلامی ایران٬ کارگر زندانی آزاد باید گردد٬ اسانلو ازاد باید گردد٬ کارگر می رزمد- سرمایه می لرزد٬ شوراهای اسلامی منحل باید گردد٬ تشکل و اتحادیه حق کارگران است و زندانی سیاسی آزاد باید گردد.

 

نیوزلند-   اتحاديه دريانوردى نيوزلند، اتحاديه راه آهن و حمل و نقل دريايى ( نيوزلند) یک نامه اعتراضى به سفارت جمهوری اسلامی در این کشور ارائه تسلیم کردند و به این ترتیب همبستگی خود را با کارگران ایران به نمایش گذاشتند.

 

هند- هيئتى از سوى  اتحاديه كارگران بارانداز و ترانسپورت نامه اعتراضى را به كنسولگرى ايران ارائه داد.

 

ژاپن- اعضاى کنفدراسیون کارگران راه آهن ژاپن( جى-آر-يو) با وزير دولت جمهوری اسلامی٬ محمد على سرمدى٬ در محل  سفارت در توکیو ملاقات كردند و خواهان آزادى اعضاى سندیکای واحد شدند.  جى-آر-يو گزارش داد" او به ما گفت كه اعضاى دستگير شده اتحاديه به زودى آزاد ميگردند و دولت به كارگران اجازه ميدهد امروز در مقابل مجلس تظاهرات بر پا دارند. ما به او گفتيم كه به حقوق كارگران احترام بگذارند." لازم به یادآوری است که علیرغم ادعاهای دروغین وزیر جمهوری اسلامی٬ نیروهای رژیم اسلامی امروز با بکارگیری زور و خشونت اجتماع امروز کارگران در مقابل مجلس را به سرعت متفرق کردند.

 

خاورميانه-  نمايندگى فدراسيون جهانى کارگران ترانسپورت در خاورميانه از اعتراض اتحاديه ترانسپورت راه مصر، تونس و مراكش و همچنين اتحاديه پتروشيمى اردن،  اتحاديه كارگران راه آهن در تونس گزارش ميدهد. در عراق فدراسيون عمومى كارگران عراق نامه اى اعتراضى به سفارت ايران در بغداد ارائه داد و همچنين در مقابل سفارت تظاهرات كردند.

 

 

اتریش-  اعضاى اتحاديه كارگران راه آهن -GdEÖ- و اتحاديه كارگران شهردارى، GdG ، يك جلسه  هبستگى دريكى از دفاتر اتوبوسرانى با يك گروه ايرانى در وين برگزار كردند. از لوگزامبورگ FNCTTFEL  نیز نماينده اى فرستاده بود. مركز سراسرى كارگرى، ÖGB مسئله را پيگيرى خواهد كرد.

 

 

هلند- لاهه-  د ر پی فراخوان کنفدراسیون بین المللی اتحادیهای آزاد کارگری برای برگزاری تظاهرات در حمایت از کارگرران شرکت واحد، تظاهراتی نیز در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در شهرلاهه برگزار شد. در این تظاهرات که از سوی حزب کمونیست کارگری ایران-واحد هلند و فدراسیون سراسری پناهندگان- واحد هلند فراخوان داده شده بود شماری از سازمانهای سیاسی ایرانی نیز شرکت داشتند. تظاهرات  ساعت  ۱۲شروع شد و چند سخنرانی به زبانهای فارسی و هلندی ایراد گردید. همچنین پیام حزب کمونیست کارگری ایران خطاب به شرکت کنندگان در تظاهرات ۱۵ فوریه قرائت شد. شرکت کنندگان در تظاهرات با سر دادن  شعارهایی خواستارآزادی فوری و بدون قید وشرط  منصور اسانلو وکلیه کارگران دستگیر شده شدند و سرکوب اعتصاب کارگران و اعمال خشونت علیه کارگران وخانواده های آنها را شدیدا محکوم کردند.

 

سوئد

 

استکهلم- امروز در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در استکهلم نیز تظاهراتی برگزار شد. این تظاهرات که از سوی حزب کمونیست کارگری ایران واحد استکهلم فراخوان داده شده بود با مشارکت چند حزب حزب سیاسی و سازمان چپ ایرانی و نماینده ای از حزب سوسیالیست های عدالتخواه سوئد همراه بود. تظاهرات کنندگان بر چندین پلاکارد و پارچه شعارهایی در حمایت از کارگران واحد و محکومیت جمهوری اسلامی نوشته بودند. در این میتینگ اعتراضی سخنرانی های به زبان فارسی و سوئدی ایراد گردید. Åke Andersson از حزب سوسیالیست های عدالت خواه در سخنرانی خود با کارگران شرکت واحد اعلام همبستگی کرد و جمهوری اسلامی را شدیدا مورد اعتراض قرار داد. گزارش این میتینگ برای رادیو فارسی زبان پژواک در سوئد و رادیو فردا مخابره شد و رادیوهای محلی نیز گزارشهایی را از این اعتراض پخش کردند.

 

گوتنبرگ- امروز تظاهرات گسترده ای در مرکز شهر گوتنبرگ سوئد در اعتراض به جمهوری اسلامی و در حمایت از کارگران واحد برگزارشد. در این تظاهرات نمایندگانی از سوسیالیستهای عدالتخواه سوئد نیز شرکت داشتند و به ایراد سخنرانی های پرشوری در همبستگی با کارگران واحد پرداختند. در این تظاهرات مقادیری کمک مالی برای کارگران واحد جمع آوری شد.

 

 

آلمان:

 

 كلن

از ساعت ۲ بعد از ظهر علیرغم بارش شدید باران، تظاهرات ایستاده ای در مرکز شهر کلن آلمان آغاز شد. تظاهرکنندگان پلاکادهاى متعددى  در حمایت از خواسته های کارگران و کارکنان شركت واحد  در دست داشنتد. آزادي اسانلو و آزادي همه كارگارن دستگيرشده از جمله شعارهايي بود که در تظاهرات به چشم ميخورد.

اين تظاهرات دو ساعت ادامه داشت و گزارش آن مستقيما از محل  به چند شبکه خبري مخابره شد.

 

هامبورگ

 در مقابل كنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ به دعوت حزب کمونیست کارگری ایران و چند سازمان سیاسی دیگرتظاهراتی در حمایت از مبارزات كارگاران بر پا گرديد. شركت كنندگان در این تظاهرات خواهان آزادی فوری منصور اسانلو و كارگران دسگیر شدند و با صدای بلند شعار منصور اسانلو آزاد باید گردد را تكرار میكردند. اين تظاهرات از طريق چند شبکه خبري منعکس گرديد۔ گزارش این تظاهرات از تلوزیون كانال یك از برنامه زنده علی جوادی نیز منعكس شد. تلويزیون هامبورگ تكه هایی از این تظاهرات را چندین بار در طول روز منعكس كرد۔ همچنين رادیو فردا گزارشي از اين تظاهرات تهيه کرد.

 

 فرانكفورت

 

تظاهرات ازساعت ٣ بعد از ظهر امروز در مقابل كنسولگری جمهوری اسلامی در فرانكفورت  شروع شد. چادر اطلاعاتی در مقابل كنسولگری بر پا شده بود و تعداد زیادی اطلاعیه ها ی خبری در رابطه با اعتصابات و اعتراضات كارگران شركت واحد روی میز دیده میشد. عكس هایی از  منصور اسانلو٬ تجمع كارگران شركت واحد و اخبار كارگری كه روی تابلوهای بزرگی نصب شده بود٬ توجه تعداد زیادی از مردم را به خود جلب میكرد. پيام حزب کمونیست کارگری ایران و پیام سازمان آزادی زن در اين تظاهرات خوانده شد. گزارشى از این تظاهرات مستقيما به  تلوزیون كانال یك،  برنامه علی جوادی٬ مخابره شد.

 

 

برلین

امروز تظاهراتى در برلین از طرف سازمانهای مختلف ایرانی و به دنبال فراخوان كنفدراسیون جهانی اتحادیه های آزاد کارگری برگزار گرديد. عکس اسانلو و خواستهای كارگران شركت واحد به زبان فارسی و آلمانی بر روی مقواهاى بزرگ نوشته شده بود . در حین تظاهرات اطلاعیه های سازمانهای فراخوان دهنده و پیامهای آنها از جمله حزب كمونیست كارگری ایران به فارسی و آلمانی از بلندگو خوانده شد. از طرف حزب كمونیست كارگری ایران رضا نوری مسئول کمیته بین المللی همبستگی كارگری حزب کمونیست کارگری ایران در کشور آلمان با درود به شركت كنندگان در تظاهرات سخنان كوتاهی در مورد اهمیت این روز به عنوان روزی تاریخی برای جنبش كارگری و همچنین فعالیتهایی كه در این مدت برای جلب حمایت بین المللی از كارگران انجام شده است٬ ایراد کرد.

 

فرانسه- پاریس – در برابر محل سفارت جمهوری اسلامی در پاریس تظاهراتی از سوی گروهای مختلف ایرانی و اعضای سندیکاهای کارگری فرانسه  در حمایت از کارگران واحد برگزار شد. بنا به خبر٬ اتحادیه کارگری ث.ژ.ت یک نامه اعتراضی را به کنسولگری جمهوری اسلامی ارسالی داشته است و از خواستها و مبارزه کارگران واحد حمایت کرده است.

 

خاطر نشان کنیم که در آمریکا و کاناد نیز تظاهراتهایی برگزار شده است که بهمراه اخبار دیگر در اطلاعیه های بعدی به آگاهی خواهد رسید.

 

حزب کمونیست کارگری ایران به فعالیتهای بین المللی خود تا آزادی اسانلو و تک تک کارگران دستگیر شده واحد و بازگشت به کار آنها و تحقق همه خواستهای کارگران قاطعانه ادامه خواهد داد. حزب خواستار خروج شوراهای اسلامی و نمایندگان جمهوری اسلامی از سازمانهای جهانی کار است و در این زمینه کارزار جهانی خود را با گستردگی و قاطعیت هر چه بیشتری دنبال خواهد کرد.

 

زنده باد جنبش همبستگى بين المللى کارگرى

 

تشکیلات خارج کشور حزب کمونیست کارگری ایران

۲۶ بهمن ۱۳۸۴- ۱۵ فوریه ۲۰۰۶

 

سایت حزب  www.wpiran.org  سایت روزنه     www.rowzane.comنشریه انترناسیونال  www.anternasional.com 

رادیو انترناسیونال هرشب ساعت ٩ تا  ٩:٣٠ روی طول موج کوتاه ٤١ متر برابر با ۷٤٩٠کیلوهرتز

سایت کانال جدید www.newchannel.tv         آدرس تماس با حزب markazi@ukonline.co.uk

تلفن و فاکس برای تماس با حزب      Tel:0044-7779898968  Fax: 0044-8701 351 338

 


بازگشت به صفحه اول